Geboorteverwerking ( geboorte-trauma hersteltraject)

Als je na de geboorte van je kind ( en dat kan dagen,weken, maanden of zelfs jaren zijn) last hebt van de negatieve gevolgen van de manier waarop de zwangerschap, geboorte of de kraamperiode is verlopen, is het mogelijk dat dit ( nog steeds) invloed heeft op je leven.

Met de geboortetrauma therapie kan ik je helpen om je weer goed te voelen. Hierbij maak ik gebruik van het herstellend vermogen van je eigen lichaam en geest. Geboortetrauma therapie is een eenvoudige en doelgerichte behandeling en bestaat uit een combinatie van het herstelgesprek, ondersteunende voeding, psycho en/of geboorte educatie en begeleiding.

De therapie is een lichaamsgerichte behandeling en werkt zelfs op celniveau. De geboortetrauma therapie is goed te combineren met andere zorg, omdat alleen gebruik gemaakt wordt van het natuurlijke vermogen van jezelf. Dat draagt bij aan een vriendelijke en effectieve behandeling. De therapie kan gebruikt worden naast andere behandelingen.

Eerst hebben we telefonisch contact, zodat er vast gesteld kan worden of er sprake is van een geboortetrauma. Hierna volgt een fysieke afspraak, die plaats vindt waar jij het fijn vind. Dat kan bij jou thuis zijn, maar ook bij mij thuis. In deze afspraak hebben we een herstelgesprek. Vaak is een consult voldoende. Je hoeft geen negatieve ervaringen te herbeleven, de benadering is vriendelijk en zacht. Vervolgens mag je gedurende de gehele behandelingsperiode contact houden met mij via telefoon, mail of app. Na een aantal weken volgt een eerste evaluatieen enkele weken er na nog een. Indien nodig kan de behandeling voortgezet worden met een tweede herstel gesprek.

Ik heb hiervoor een opleiding gevolgd tot geboortetrauma consulent bij de geboortespecialist. Voor een uitgebreide uitleg over de behandeling verwijs ik je naar de website www.degeboortespecialist.nl


Welkom

Fijn dat je een bezoek brengt aan mijn website. Je kunt hier alles vinden op het gebied van (emotionele) ondersteuning rondom zwangerschap en geboorte.