RELAXEDBEVALLEN

HYPNOBIRTHING,MINDFULNESS en TRAUMA PREVENTIE

Wat is relaxedbevallen?

Relaxed bevallen is een combinatie van Hypnobirthing en Mindfulness. Aangevuld met praktische informatie. Ook ga ik uitgebreid in op trauma preventie.

Hypnobirthing: Het komt uit Amerika en heeft niets met toneelhypnose te maken. Het is een vorm van diepe ontspanning, waardoor je stress kunt loslaten en jezelf kunt overgeven aan de processen in je lichaam.

Met de hypnobirthing technieken die je tijdens de cursus worden aangeleerd, kun je deze diepe ontspanning bereiken en angst en stress loslaten.

Dit heeft een positieve invloed op de natuurlijke pijnstiller die je lichaam zelf aanmaakt als je ontspannen bent tijdens de bevalling. Dit hormoon zorgt er voor dat je nog beter kunt ontspannen en je kindje op een positieve manier ter wereld kunt brengen.

Mindfulness: Sluit enorm goed aan bij hypnobirthing. Het is het bewust zijn van je lichaam, vertrouwen op je lichaam. Je leert beter voelen en accepteren wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling. Ook leer je om positief om te gaan met veranderingen, als die plaats vinden tijdens het geboorteproces. Ze leer je accepteren wat er gebeurt, ook als dit anders is dan je gedacht had.

Trauma preventie: Door stil te staan bij wat jij wilt, bij jouw bevalling, ontstaat er bewust wording. Met deze bewustwording kun je jouw wensen uitwerken en verdiepen. Dit doe je door een geboorteplan te schrijven en eventueel het doe-boek: "Ik beval in vertrouwen" aan te schaffen. Hierdoor kun je nog meer in vertrouwen bevallen.

Dit alles is ook belangrijk voor je partner. Vandaar dat ik deze cursus geef aan de zwangere vrouw en haar partner.

Relaxedbevallen is een inspirerende en leuke cursus, zeker niet zweverig. Lekker informatief en praktisch. Jij en je partner leren alles wat je moet weten over de bevalling en vooral hoe je dit dankzij Hypnobirthing en Mindfulness geen stressvolle en zeer pijnlijke gebeurtenis kunt laten zijn maar een bijzondere levenservaring waar jullie positief op terug kunnen kijken.

Doordat je weet wat jullie willen, kun je beter omgaan met verander situaties en verklein je de kans op een geboorte trauma nog verder.

Je kunt je opgeven voor de cursus via het formulier. Als er nog plaats is krijg je van mij het inschrijfformulier toegestuurd. Een paar dagen voor aanvang van de cursus, krijg je van mij het boek "Relaxedbevallen".


In week 38 van de zwangerschap, plan ik een bel afspraak, zodat we nog even de puntjes op de i kunnen zetten.


Je kunt de cursus volgen vanaf week 28 in je zwangerschap. De duur van de cursus is ongeveer 5 weken

( soms zit er een weekje tussen), dus houd rekening met je uitgerekende datum.


Een aantal voordelen van de cursus benoemd:


 • Door je bewuster te zijn van je lichaam en je zelf goed te kunnen ontspannen heb je minder pijnbeleving, minder angst en kijk je positiever terug op je bevalling
 • Als je de cursus al een keer hebt gevolgd heb je voor een volgend kindje alleen een opfris cursus nodig
 • Omdat je de cursus samen met je partner doet, weten jullie allebei hoe het geboorteproces verloopt. De partner weet dan ook hoe de bevallende vrouw goed kan ontspannen, hij/zij helpt haar dan daarbij. Je doet het echt samen.
 • Je hebt meer controle over jezelf en je lichaam en datgene waar je geen controle over hebt, kun je goed accepteren.
 • Doordat je van te voren je wensen hebt besproken en een geboorteplan hebt gemaakt, verklein je de kans op een geboortetrauma.


Een aantal onderdelen die aanbod komen:


 • Wat is hypnobirthing en hoe kan het bijdragen aan een mooie en ontspannen bevalling?
 • wat gebeurt er tijdens de bevalling in je lichaam en hoe kun je hier zo positief mogelijk aan meewerken
 • Je leert de ontspanningstechnieken en hypnose technieken eigen te maken en kunt deze daarna zelf thuis gaan oefenen en luisteren op mp3.
 • Welke beperkende gedachten of angsten over de bevalling staan jullie nog in de weg?
 • Tips om het natuurlijke geboorteproces zo min mogelijk te verstoren.
 • We bespreken jullie wensen en (maken) het geboorteplan.


De cursus wordt gegeven aan zwangere vrouwen en hun partner.( de vierde les is zonder partner)

Als het erg druk is, start er een tweede groep.

De groepen blijven kleiner, omdat er dan aandacht is voor elk koppel en het niet te massaal wordt.

Je kunt de cursus ook prive volgen, bij jou thuis.

Als je al eerder de cursus Relaxedbevallen of Hypnobirthing hebt gevolgd, kun je ook een opfris cursus volgen. Deze is ook prive, bij jou thuis.

Wil je nog individuele begeleiding er naast? kijk dan eens bij mijn doula- pakketten.